Salvați Copiii Iași a fost înființată în anul 1991 și a aderat încă de la început la mișcarea de promovare și de apărare a Drepturilor Copilului. Programele noastre s-au adresat şi se vor adresa tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile. Concret, de la înființare și până în prezent zeci de mii de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele noastre și astfel am reusit sa ne asiguram că protecția copilului nu este încălcată și că drepturile copilului sunt respectate pentru copiii implicați în aceste programe.La nivelul municipiului Iaşi, din 2006 asociaţia a dezvoltat trei servicii sociale acreditate de Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale din cadrul Direcției de Muncă, Socială și Familie Iași prin care oferă servicii copiilor şi familiilor din comunitatea ieșeană.Activând în comunitatea ieșeană de aproape 3 decenii, asigurăm servicii prin programele și proiectele noastre și am dezvoltat expertiză pentru următoarele categorii de copii: *copiii abuzaţi fizic, psihic sau sexual; *copiii traficaţi; *copiii străzii; *copiii exploataţi economic; *copiii -singuri acasă (care au cel puţin un părinte plecat în străinătate); *copiii care suferă de tulburări de sănătate mintală sau la risc de a dezvolta tulburări din sfera sănătăţii mintale; *copiii care au abandonat şcoala sau care se află în risc de abandon şcolar, *copiii afectaţi de sărăcie, *copiii cărora le-au fost încălcate drepturile prevăzute de lege.De asemenea, am dezvoltat servicii şi pentru:-părinţii, rudele copiilor sau persoanele care au copii în îngrijire;-profesioniştii din domeniul protecției copilului și domeniile conexe (psihologi, medici, asistenţi sociali, cadre didactice, poliţişti, judecători, procurori, etc.);-instituțiile și organizațiile nonguvernamentale care lucrează în domeniul protecției copilului.În prezent, organizaţia desfăşoară programe în 6 județe ale regiunii de Nord Est a României, are peste 200 de membri şi peste 100 de voluntari, în majoritate tineri.
Dacă tu nu poți redirecționa impozitul,sau vrei să dai o mână de ajutor în plus,poți susține organizația să strângă mai multe formulare,sau poți susține proiectul redirectioneaza.ro printr-o donație.
Distribuie această pagină pe rețelele sociale, și încurajează-ți prietenii să completeze formularul online pentru organizația în care crezi, simplu și în siguranță, pe redirectioneaza.ro.
Descarcă declarația 230 necompletată, printează mai multe exemplare. Convinge cât mai mulți prieteni să îl completeze, și trimite documentele organizației.
Împreună digitalizăm România!Platforma Redirecționează este un proiect dedicat ONG-urilor, dezvoltat de organizația Code4Romania.Află cum poți susține activitatea noastră.